1-800-987-654 admin@totalwptheme.com
Radboud OK

NewCompliance en het Radboud UMC ontvangen EU financiering om slimmere Patient Safety Checklists te ontwikkelen

NEWCOMPLIANCE EN RADBOUD-UMC ONTVANGEN EU-FINANCIERING OM PATIËNTENVEILIGHEIDSCONTROLES TE VERBETEREN

Het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO) heeft € 600.000 toegekend aan het academisch ziekenhuis RadboudUMC en bedrijven NewCompliance, Demcon en Encapson. De subsidie ??van EFRO stelt de bedrijven in staat om hun producten sneller en effectiever te testen in de operatiekamers MITeC (Medical Innovation and Technology expert Centre) van het Radboud UMC.

“Bedrijven kunnen niet gemakkelijk nieuwe producten testen in ziekenhuizen”, zegt Jeroen Meijerink, hoogleraar innovatieve chirurgie bij Radboudumc. “Het is echter steeds belangrijker dat producten eerst moeten aantonen dat ze veilig en effectief zijn. Hoe sneller een bedrijf dat weet, hoe beter. Met deze subsidie ??kunnen we de ontwikkeling van nieuwe OK-producten effectief begeleiden en bespoedigen – van concept tot eindproduct.

Persoonlijke checklist
NewCompliance is gespecialiseerd in data-integratie op de OK. Meijerink: “Op de OK heb je heel veel verschillende informatiebronnen naast elkaar. Die data komen vaak uit verschillende systemen en zijn niet aan elkaar gekoppeld. NewCompliance schuift die verschillende informatiebronnen in elkaar, zodat ze op één scherm in een oogopslag zijn te overzien. Daarnaast willen we met NewCompliance werken aan de ontwikkeling van checklists die specifiek op de individuele patiënt zijn afgestemd. Nu wordt dezelfde checklist gebruikt voor alle ingrepen.”